VEHICLES QUE PODEN ENTRAR A LA ZBE DE BARCELONA AL 2024

Cal tenir en compte que l'aplicació és gradual, i per tant hi ha algunes excepcions.

La normativa de les zones de baixes emissions (ZBE), que va entrar en vigor el passat 1 de gener, ha generat molta confusió i dubtes sobre quins vehicles poden circular per aquestes zones. 

Una de les primeres coses a tenir en compte és l'etiqueta mediambiental de la DGT. Tots els cotxes estan obligats a portar-la per entrar en aquestes zones situades en els nuclis urbans de municipis de més de 50.000 habitants, i als més de 20.000 habitants que superin els nivells de contaminació establerts (amb algunes excepcions). 

De moment, però, les restriccions només les tenen aquells cotxes sense distintiu (benzina matriculats abans del 2001 i dièsel matriculats abans del 2006), és a dir, els més contaminants. Aquests no podran circular de dilluns a divendres (laborables), entre les 07:00 i les 20:00 h, podent transitar lliurement la resta de dies.

Pel que fa als vehicles que compten amb distintiu ambiental 0, ECO, C i fins i tot B, podran circular sense restriccions per la ZBE.

Cal tenir en compte que l'aplicació és gradual, i per tant hi ha algunes excepcions. Els vehicles que estiguin domiciliats a Barcelona podran continuar accedint fins al 2025 tot i no tenir distintius. També tots els vehicles conduïts o utilitzats per traslladar persones amb mobilitat reduïda, i tots els vehicles que no siguin turismes o siguin considerats com històrics. 


Més notícies 

al nostre blog

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.