MESURES PELS DESNONAMENTS

El Govern estén a tot el 2024 la suspensió dels 

desnonaments i llançament de llars vulnerables.


El passat 28/12/2023 es va publicar al BOE el Reial decret llei 8/2023, en el que s'adopten mesures per afrontar les conseqüències econòmiques i socials derivades dels conflictes a Ucraïna i al Pròxim Orient, així com per pal·liar-ne els efectes de la sequera


Entre les mesures adoptades estén el període de suspensió dels desnonaments i llançaments de llars vulnerables econòmicament i socialment del seu habitatge habitual fins a 31 de desembre de 2024, en els casos ja previstos per la normativa actual.


Es contempla també la possibilitat fins a 31 de gener de 2025 de sol·licitar compensació per part de l'arrendador o propietari quan, en els tres mesos següents a la data d'emissió de l'informe pels Serveis Socials, l'Administració no hagi adoptat mesures adequades per atendre la situació de vulnerabilitat acreditada facilitant l'accés de les persones vulnerables a un habitatge digne. Així mateix, s'estén el termini perquè puguin presentar la sol·licitud de compensació a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.


Cal fer esment al fet que les constants mesures reguladores del mercat del lloguer que s'han anat aprovant al llarg del 2023, enfocades a la limitació dels preus o la manca de mesures compensatòries per als propietaris davants dels impagaments, i la paralització dels desnonaments, han provocat un retrocés en l'oferta i un estrangulament en la demanda del lloguer, que ha expulsat i expulsarà a més inquilins del mercat.



Més notícies 

al nostre blog

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.