EL PAPER DE LES DONES DESPRÉS DE LA REFORMA LABORAL

La reforma laboral ha generat un canvi significatiu en la temporalitat, ja que hi ha hagut una reducció de quasi 15 punts en la temporalitat dels treballadors assalariats.

Això no obstant, en analitzar aquesta dada des de la perspectiva de gènere la situació canvia: tot i que les dones representen el 52% de totes les ocupacions generades, només ocupen aproximadament un terç dels nous llocs de treball indefinits, a diferència dels llocs de treball a temps parcial i fixos discontinus, que estan majoritàriament ocupats per dones. El qual queda reflectit en l'augment de 7 punts percentuals de la seva participació relativa a la temporalitat.

Les dades d'afiliació al Règim General de la Seguretat Social, mostren que les taxes de temporalitat i treball indefinit han millorat per ambdós gèneres, però que aquesta progressió no s'ha produït al mateix ritme. Per exemple, el percentatge de dones assalariades amb contractes temporals ha disminuït un 14,5%, situant-se en el 15,39%. En el cas dels homes, aquesta disminució ha sigut del 15,9%. Per altra banda, la proporció de treball indefinit a temps complet entre les dones ha augmentat en un 5,71%, aconseguint el 46,7%, però l'augment en els homes ha estat del 10,3%, arribant al 69,7% dels assalariats masculins.

En resum, les dones han ocupat predominantment les feines de menor qualitat generades després de la reforma laboral, és a dir, que l'escletxa de gènere en la distribució de la qualitat de l'ocupació segueix pràcticament igual, malgrat l'augment del treball indefinit.

Afiliats mitjans R. General per període, tipus contracte i sexe:


Informa't de les

últimes notícies

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.